Genius-Ghent Genius-Brussels

Maak kennis met Gent!

Gent, uitgeroepen door National Geographic als één van de verborgen parels in Europa... Een stad van alle tijden aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde: rebels, eigenzinning, koppig, ludiek.

Het historisch fascinerend centrum van de stad is 'De Kuip'. De Kuip is helemaal autovrij, erin rondkuieren is zoals de Gentenaars het zelf zeggen: zalig proeven van het Boergondische Vlaanderen. Belangrijke troeven van de stad zijn: de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde veelluik: het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, het Belfort, de Sint-Niklaaskerk, het stadhuis, de Korenmarkt, de Graslei en het uitzicht op de 3 torens...

Dompel U onder in de sfeer van de stad met haar gezellige pleinen en leuke winkelstraten, de bloemenmarkt op de Kouter, de boekenmarkt op de Ajuinlei, de antiek-en brocantemarkt bij Sint-Jacobs. Gezelige bistro's en restaurants, vaak in unieke locaties zoals de oude vismijn, het korenstapelhuis of het pakhuis nodigen uit tot culinair genieten en nagenieten bij een jenever of op een terrasje op de Vrijdagsmarkt. Ook de studenten zijn thuis in Gent, de grootste studentenstad in het land. Zij zorgen mee voor het bruisende leven in de eigentijdse stad. Beroemd zijn de Gentse Feesten: 10 dagen en nachten lang. De vele concerten, het theater, de opera, het lichtfestival: er is altijd een nieuw initiatief dat de stad een extra boost geeft.

Stadshal, Belfort, Gent
Kraanlei Gent
Het Vleeshuis Gent
De 3 Torens van Gent
Boottocht Gent
Kraanlei, Gent
De 7 Zonden, Gent
pijl links pijl rechts